Comitetul director

Dan MIREA

Craiova, România


”De când mă știu caut să petrec cât mai mult timp în natură și în special pe apă sau în preajma apelor. Vreau să fac baie în apă curată, vreau să vâslesc pe o apă curată, vreau să navighez pe o apă curată și vreau să mă scufund în apă curată. Nu vreau să văd plastice nici pe maluri, nici plutind pe apă și nici sub apă.
Îmi place peștele - nu să-l și pescuiesc, recunosc - așa că vreau să mănânc pește fără plastic în el.
Ca să se întâmple toate acestea, trebuie să acționez. Azi. Acum.”

Alina Ștefania VLĂDUȚ

Craiova, România


Alina este cadru didactic al Departamentului de Geografie, Universitatea din Craiova de 19 ani. Principalele sale preocupări științifice și academice – meteorologia, schimbările climatice globale și fenomenele extreme asociate, pe lângă faptul că sunt probleme foarte actuale pentru societate, au mare tangență cu problematica de mediu. Ca urmare, activitatea în cadrul Asociației este o continuare firească a activității profesionale. Cousteau a spus – „Apa și aerul, cele două fluide esențiale de care depinde toată viața, au devenit coșuri de gunoi globale”. Să încercăm să schimbăm lucrurile împreună!

Constantin-Adi GAVRILĂ

Craiova, România


De pregătire inginer și jurist, Adi are o carieră de 20 de ani în domeniul medierii, inclusiv pentru situații referitoare la impactul de mediu al proiectelor finanțate de băncile de dezvoltare precum Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare sau Banca Europeană de Investiții. Adi este un mare iubitor al mediului și crede că fiecare dintre noi poate să facă ceva în această privință.

 

 

Membrii

Cristina ANTON​


Cu o carieră de 30 de ani în domeniul educației, Cristina iși dorește ca prin exemplul ei, tinerii să observe și să conștientizeze cât este de important să protejăm natura.
”Trăim pe cea mai frumoasă planetă vie și este responsabilitatea noastră să avem grijă de ea.”

Cătalin GHIȚĂ 


De pregătire avocat, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniu, Cătălin nu are aparent nicio legătură cu problematică de mediu. Cu toate acestea, ca iubitor de drumeții și deplasări pe apă, a constatat degradarea graduală a mediului și a luat atitudine alăturându-se echipei Ape fără Plastic. Principiul după care se ghidează: Puterea exemplului are culoarea verde!

Sorina-Manuela MIREA


”Hipocrat considera că atunci când apare o epidemie, cauza trebuie să fie ceea ce toți oamenii au în comun, în primul rând, „aerul pe care îl respiră și apa pe care o consumă și care, uneori sunt încărcate de miasme morbide”. Ca medic igienist și epidemiolog dar și ca evaluator de studii de impact asupra sănătății populației (alături de D.M.) consider că un mediu mai curat și mai sănătos poate să contribuie substanțial la îmbunătățirea stării de sănătate a populației și la creșterea calității vieții pe pământ.”

Răzvan MITU


De pregătire inginer IT, Razvan este un iubitor al naturii si explorator al mediului subteran, fiind membru al Clubului de Speologie Vulcan Craiova de peste 20 de ani.

Pasionat de fotografie (obtinând numeroase premii în cadrul Festivalului de Artă Speologică „SpeoArta”), practicant al sporturilor de aventură (speologie, canyoning, rafting) este un susținator al mediului curat și membru fondator al asociației. De-a lungul anilor a fost implicat în organizarea de tabere și excursii de explorare / vizitare, precum și de ecologizare.

 


 

 

Laurențiu-Iulian VOICESCU”De profesie inginer mecanic, iubitor de apă și natură, m-am alăturat echipei Ape fără Plastic pentru a proteja și a da mai departe celor care vin după mine un viitor sănătos și prosper.”

 

Voluntarii

A fi voluntar înseamnă a aloca resurse de timp pentru o cauză cu care te identifici emoțional, în care crezi și pentru care ești dispus să acționezi.