Parteneriatul A.B.A Jiu - “Ape fără Plastic” a început să dea roade : Prima acțiune din 2022 la barajul Ișanița

Administrația Bazinală de Apă Jiu și Asociația “Ape fără Plastic” au colectat, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 45 de saci de gunoi, atât din râul Jiu, cât și de pe cele două maluri- drept și stâng- din zona barajului Ișalnița. Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au participat, vineri și sâmbătă, la acțiunea de igienizare a malurilor râului Jiu, unde împreună cu angajații Stației de tratare a apei Ișalnița a C.A. Oltenia au strâns peste 20 de saci de deșeuri de tot felul: gunoi menajer, plastic, hârtie, obiecte casnice, haine, etc. Totodată, voluntarii “Ape fără Plastic” au colectat din apa Jiului, în cele două zile, peste 25 de saci mari. Aceasta a fost prima acțiune comună din acest an, din cadrul proiectului “Jiul fără Plastic”, parteneriatul dintre cele două identități fiind încheiat cu doi ani în urmă, când reprezentanții “Ape fără Plastic” au montat primul baraj plutitor din țară pe râul Jiu, amonte de barajul Ișalnița. Deșeurile din râu sunt colectate periodic de către reprezentanții ONG-ului amintit, A.B.A Jiu punând la dispoziție, de fiecare data, pontonul plutitor cu motor. 

“În tot acest timp, ne-am confruntat cu diferite obstacole din partea cetățenilor, pescarilor amatori, de la aruncarea gunoiului în apăsau pe malurile râului, până la tăierea barajului plutitor. Cu toate acestea, acțiunile de igienizare au continuat, din apa Jiului fiind strânse periodic deșeuri de tot felul depus în containărul special amenajat la baraj. Pentru a preîntâmpina toate acestea pe viitor, cele două identități urmează ca în 2022 să efectueze o serie de măsuri, activități comune”- Administrația Bazinală de Apă Jiu. Eforturi mari s-au depus de ambele părți partenere: reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu - Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj - ajungând cu măsurile de prevenție până la blocarea accesului pe digul din zona barajului de mai multe ori, barierele fiind tăiate - furate de fiecare data; reprezentanții “Ape fără Plastic” confruntându-se cu distrugerea barierei plutitoare. “Vremea ne-a ajutat, așa că acțiunea #1 din 2022 a avut loc conform calendarului, cu participare eterogenă: voluntari străini de la Asociatia Comunitati pentru Tineret, liaison-ul nostru de la Go Romania, prieteni de la Apele Române Jiu, membri ai asociației. A fost bine!” - Asociația “Ape fără Plastic”. (Cuvantul Libertatii - Marga Bulugean-14 februarie 2022 - Parteneriatul A.B.A Jiu - “Ape fără Plastic” a început să dea roade : Prima acțiune din 2022 la barajul Ișanița | Cuvântul Libertăţii (cvlpress.ro)

Parteneriatul A.B.A Jiu - “Ape fără Plastic” a început să dea roade
Prima acțiune din 2022 la barajul Ișanița, succes deplin.Administrația Bazinală de Apă Jiu și Asociația “Ape fără Plastic” au colectat, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 45 de saci de gunoi, atât din râul Jiu, cât și de pe cele două maluri - drept și stâng- din zona barajului Ișalnița.

Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au participat, vineri și sâmbătă, la acțiunea de igienizare a malurilor râului Jiu, unde împreună cu angajații Stației de tratare a apei Ișalnița a C.A. Oltenia au strâns peste 20 de saci de deșeuri de tot felul: gunoi menajer, plastic, hârtie, obiecte casnice, haine, etc. Totodată, voluntarii “Ape fără Plastic” au colectat din apa Jiului, în cele două zile, peste 25 de saci mari. Aceasta a fost prima acțiune comună din acest an, din cadrul proiectului “Jiul fără Plastic”, parteneriatul dintre cele două identități fiind încheiat cu doi ani în urmă, când reprezentanții “Ape fără Plastic” au montat primul baraj plutitor din țară pe râul Jiu, amonte de barajul Ișalnița. Deșeurile din râu sunt colectate periodic de către reprezentanții ONG-ului amintit, A.B.A Jiu punând la dispoziție, de fiecare data, pontonul plutitor cu motor.

“În tot acest timp, ne-am confruntat cu diferite obstacole din partea cetățenilor, pescarilor amatori, de la aruncarea gunoiului în apă sau pe malurile râului, până la tăierea barajului plutitor. Cu toate acestea, acțiunile de igienizare au continuat, din apa Jiului fiind strânse periodic deșeuri de tot felul depus în containerul special amenajat la baraj. Pentru a preîntâmpina toate acestea pe viitor, cele două identități urmează ca în 2022 să efectueze o serie de măsuri, activități comune”- Administrația Bazinală de Apă Jiu. Eforturi mari s-au depus de ambele părți partenere: reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu - Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj - ajungând cu măsurile de prevenție până la blocarea accesului pe digul din zona barajului de mai multe ori, barierele fiind tăiate - furate de fiecare data; reprezentanții “Ape fără Plastic” confruntându-se cu distrugerea barierei plutitoare. “Vremea ne-a ajutat, așa că acțiunea #1 din 2022 a avut loc conform calendarului, cu participare eterogenă: voluntari străini de la Asociatia Comunitati pentru Tineret, liaison-ul nostru de la Go Romania, prieteni de la Apele Române Jiu, membri ai asociației. A fost bine!” - Asociația “Ape fără Plastic”. ESTV - Administratie - 14 februarie 2022 - Parteneriatul A.B.A Jiu - “Ape fără Plastic” a început să dea roade | Euro Sud TV (estv.ro)

Parteneriatul A.B.A Jiu - “Ape fără Plastic” a început să dea roade.
Prima acțiune din 2022 la barajul Ișanița, succes deplin. Administrația Bazinală de Apă Jiu și Asociația “Ape fără Plastic” au colectat, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 45 de saci de gunoi, atât din râul Jiu, cât și de pe cele două maluri - drept și stâng- din zona barajului Ișalnița.

Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au participat, vineri și sâmbătă, la acțiunea de igienizare a malurilor râului Jiu, unde împreună cu angajații Stației de tratare a apei Ișalnița a C.A. Oltenia au strâns peste 20 de saci de deșeuri de tot felul: gunoi menajer, plastic, hârtie, obiecte casnice, haine, etc. Totodată, voluntarii “Ape fără Plastic” au colectat din apa Jiului, în cele două zile, peste 25 de saci mari. Aceasta a fost prima acțiune comună din acest an, din cadrul proiectului “Jiul fără Plastic”, parteneriatul dintre cele două identități fiind încheiat cu doi ani în urmă, când reprezentanții “Ape fără Plastic” au montat primul baraj plutitor din țară pe râul Jiu, amonte de barajul Ișalnița.

 Deșeurile din râu sunt colectate periodic de către reprezentanții ONG-ului amintit, A.B.A Jiu punând la dispoziție, de fiecare data, pontonul putitor cu motor. “În tot acest timp, ne-am confruntat cu diferite obstacole din partea cetățenilor, pescarilor amatori, de la aruncarea gunoiului în apă sau pe malurile râului, până la tăierea barajului plutitor. Cu toate acestea, acțiunile de igienizare au continuat, din apa Jiului fiind strânse periodic deșeuri de tot felul depus în containărul special amenajat la baraj. Pentru a preîntâmpina toate acestea pe viitor, cele două identități urmează ca în 2022 să efectueze o serie de măruri, activități comune”-Administrația Bazinală de Apă Jiu. Eforturi mari s-au depus de ambele părți partenere: reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu - Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj - ajungând cu măsurile de prevenție până la blocarea accesului pe digul din zona barajului de mai multe ori, barierele fiind tăiate - furate de fiecare data; reprezentanții “Ape fără Plastic” confruntându-se cu distrugerea barierei plutitoare. “Vremea ne-a ajutat, așa că acțiunea #1 din 2022 a avut loc conform calendarului, cu participare eterogenă: voluntari străini de la Asociatia Comunitati pentru Tineret, liaison-ul nostru de la Go Romania, prieteni de la Apele Române Jiu, membri ai asociației. A fost bine!” - Asociația “Ape fără Plastic”. (Oltenasul - Actualitate-14 feb 2022 - Parteneriatul A.B.A Jiu - “Ape fără Plastic” a început să dea roade Oltenasul)

Acțiune de curățare a barajului Ișalnița - GAZETA de SUD (gds.ro)
Administrația Bazinală de Apă Jiu și Asociația “Ape fără Plastic” au colectat, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 45 de saci de gunoi, atât din râul Jiu, cât și de pe cele două maluri - drept și stâng- din zona barajului Ișalnița.

Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au participat, vineri și sâmbătă, la acțiunea de igienizare a malurilor râului Jiu, unde împreună cu angajații Stației de tratare a apei Ișalnița a C.A. Oltenia au strâns peste 20 de saci de deșeuri de tot felul: gunoi menajer, plastic, hârtie, obiecte casnice, haine, etc. Totodată, voluntarii “Ape fără Plastic” au colectat din apa Jiului, în cele două zile, peste 25 de saci mari. Aceasta a fost prima acțiune comună din acest an, din cadrul proiectului “Jiul fără Plastic”, parteneriatul dintre cele două identități fiind încheiat cu doi ani în urmă, când reprezentanții “Ape fără Plastic” au montat primul baraj plutitor din țară pe râul Jiu, amonte de barajul Ișalnița. Deșeurile din râu sunt colectate periodic de către reprezentanții ONG-ului amintit, A.B.A Jiu punând la dispoziție, de fiecare data, pontonul putitor cu motor. 

Eforturi mari s-au depus de ambele părți partenere: • reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu - Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj - ajungând cu măsurile de prevenție până la blocarea accesului pe digul din zona barajului de mai multe ori, barierele fiind tăiate - furate de fiecare data; • reprezentanții “Ape fără Plastic” confruntându-se cu distrugerea barierei plutitoare (Gazeta de Sud - Mariana BUTNARIU-14 februarie 2022 Acțiune de curățare a barajului Ișalnița - GAZETA de SUD (gds.ro)

 

La aproape trei ani de APE FĂRĂ PLASTIC anunțăm lansarea site-ului asociației noastre

Aici vom publica în timp real tot ce este semnificativ în viața organizației noastre, de la resurse atrase la rezultate obținute, în spiritul unei transparențe totale. ”Au fost trei ani buni, ani în care am dezvoltat și rafinat o metodă de eliminare a deșeurilor de plastic din apă - metodă care, cel puțin pe râul Jiu, și-a arătat eficacitatea. Ani în care au venit alături de noi un număr apreciabil de voluntari, printre care, surprinzător, s-au aflat foarte mulți străini. Ani în care s-au conectat la viziunea noastră parteneri puternici și sponsori generoși. Ani în care autoritățile locale ne-au remarcat și sprijinit. Ani în care am devenit, cu siguranță, cel mai activ și, probabil, cel mai vizibil ONG specializat în acțiuni de protecție a mediului din Oltenia.” Dan Mirea, Președintele Asociației APE FĂRĂ PLASTIC