"Ban every form of plastic before plastic bans every form of life on the earth"

Sir P.S. Jagadeesh Kumar

Ce facem noi

Obiectivul principal al Asociaţiei Ape Fără Plastic este informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța eliminării deşeurilor de plastic aflate în apă şi în zona limitrofă a răurilor şi lacurilor. Încercăm să combatem acest fenomen larg răspândit la nivelul ţării noastre prin acţiuni repetate de ecologizare a zonelor invadate de deşeuri de plastic.

Acţiuni ecologizare

Misiunea Ape Fără Plastic este un proiect fără dată de sfârşit. Ne propunem desfăşurarea unui număr minim de acţiuni de ecologizare a apelor şi zonei limitrofe acestora, conform unui calendar stabilit.

Baraje plutitoare

Având ca scop limitarea răspândirii deşeurilor de material plastic de-a lungul cursurilor de apă, Asociaţia Ape Fără Plastic a instalat un număr de 3 baraje plutitoare pe cursul Râului Jiu.

Bază materială

Numărul în creştere de voluntari participanţi la acţiunile Asociaţiei Ape Fără Plastic necesită o bază materială solidă: ambarcaţiuni, dispozitive colectare/transport deşeuri.

Proiecte viitoare

Îmbunătăţire extragere deşeuri de plastic din apă. În zona barajelor plutitoare se doreşte uşurarea extragerii deşeurilor de plastic acumulate prin montarea/utilizarea unei benzi transportoare.

Suntem în prima linie a luptelor pentru ape cu mai puțin plastic!

Vino alături de noi pentru a petrece un timp în folosul comunităţii dar şi pentru voie bună, mişcare în natură, prieteni noi!

1 saci strânşi în fiecare an
1% angajamentul față de o planetă mai curată
1 proiecte în curs de desfăşurare